fbpx

SURASKITE SAVO SVAJONIŲ KELIONĘ

TOP 10 geriausių restoranų Kretoje

Tikriausiai jau daugumai teko girdėti, kad maistas Graikijoje yra tiesiog tobulas! Švieži produktai, tradicinės receptūros ir patiekalai kurti su meile. Kretos klimatas puikiai tinka vietiniams produktams. Dėl turtingo dirvožemio ir ilgus, saulėje nusausintus metų laikus gaunamos skoningiausios žolelės bei vešlūs vaisiai ir daržovės, o duona ir sūris saloje dažnai gaminami švieži. Turint tokią gausybę ingredientų ir patiekalų, kuriuos reikia išbandyti, tai gali būti neįtikėtina bet kuriam aistringam gurmanui, todėl suskirstėme geriausius restoranus, kuriuos galėsite aplankyti atvykę į Kretą.

1.Herb’s Garden (Heraklion) – restoranas yra ant Lato Boutique Hotel stogo ir siūlo nuostabų vaizdą į Venecijos Herakliono uostą. Meniu rasite šviežių jūros gėrybių, salotų, mėsos patiekalų ir naminių ledų.

 

2. Pan Asia Restaurant (Heraklion) – restoranas Pan Asia turi ilgametę patirtį Heraklione ir atrenka geriausius bei populiariausius kinų, tajų ir japonų virtuvės receptus. Juose naudojama tik šviežia mėsa ir daržovės be konservantų, o gaminimas atliekamas naudojant tradicinį wok.

 

3. Krites (Heraklion) – taverna yra netoli CretAquarium, buvusios JAV bazės Gournes rajone. Visi jų patiekalai gaminami laikantis Kretos tradicijų, naudojant išskirtinai aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejų ir malkinėje krosnyje keptą mėsą.

 

4. Agia Fotia Taverna (Rethymno) – taverna yra nuošaliame paplūdimyje Agia Fotini įlankoje, netoli Kerames kaimo. Atidarytas septintajame dešimtmetyje, jis vis dar išlaiko savo originalų stilių ir yra gražioje vietoje, šalia jūros. Čia tiekiama šviežia žuvis ir vietinis maistas bei gėrimai už priimtiną kainą.

 

5. Lemonokipos (Rethymno) – netoli viduramžių Retimno miesto centro, seno Venecijos dvaro kieme. Restoranas turi daugiau nei šimtmečio istoriją, nes jis buvo atidarytas 1910 m. Pavadinimas reiškia “citrinmedžių sodas”. Virtuvė paremta vietinėmis Kretos tradicijomis, tačiau su šiuolaikišku posūkiu, todėl turėsite galimybę paragauti tiek senų tradicinių patiekalų, tiek šiuolaikinių graikiškos ir tarptautinės virtuvės skonių.

 

6. Prima Plora (Rethymno) – išskirtinėje vietoje, priešais Fortezza ir visai šalia jūros, restorane Prima Plora patiekiami kūrybiški graikiški valgiai. Meniu rasite jūros gėrybių ir mėsos patiekalų, makaronų, rizoto ir troškinių.

 

7. The Well of the Turk (Chania) – turko šulinys, graikų kalba To Pigadi tou Tourkou, susideda iš trijų tarpusavyje sujungtų kambarių, nudažytų ochra ir mėlyna spalva, su stipriais rytietiškais elementais ir šuliniu viduryje, taip pat gražiai išraižytą fontaną. Čia galite paragauti autentiškų Viduržemio jūros ir Artimųjų Rytų virtuvės skonių, įskaitant Graikijos, Maroko, Egipto, Turkijos ir Libano patiekalus. Jūsų maistą lydės ir tų šalių muzika.

 

8. Kouzina EPE (Chania) – šioje modernioje smuklėje siūlomi graikiški ir Viduržemio jūros regiono patiekalai už prieinamą kainą. Kaip šeimai priklausantis verslas, ypatingas dėmesys skiriamas naminiams patiekalams gaminti. Meniu yra įvairių rūšių sūriai ir salotos, ant grotelių kepta mėsa, makaronų patiekalai ir įvairūs užkandžiai, įskaitant keptas cukinijų gėles, ant grotelių keptus grybus ir špinatų pyragą.

 

9. Apostolis (Chania) – šis restoranas šviežiausią žuvį visada įsigyja tiesiai iš žvejų valčių, o tai reiškia, kad meniu atspindi sezoną ir dienos laimikius. Kai kurie patiekalų pavyzdžiai, kuriuos galite rasti čia, yra omarų makaronai, žuvies sriuba, įdaryti kalmarai, krevetės, šukutės ir baltas masalas.

 

10. Pelagos (Agios Nikolaos) – restoranas gražiame XX amžiaus pradžios dvare, ir yra vienas elegantiškiausių maitinimo vietų mieste. Galite valgyti kieme ir mėgautis šviežia žuvimi, jūros gėrybėmis ir kitais Kretos virtuvės gėrybėmis.

Kelionių lagaminas

NERADAI SAVO SVAJONIŲ KELIONĖS?

Ir gauk individualų pasiūlymą!


    Viešbučio žvaigždučių skaičius*:
    Maitinimo tipas*: