Batumis yra antras pagal dydį Gruzijos miestas, kuris garsėja ilga pakrante, švariais paplūdimiais, vešlia gamta ir svetingais žmonėmis. Dėl plačių gatvių su magnolijomis ir didelėmis skulptūromis papuoštomis aikštėmis, Batumis atrodo kaip modernus Europos miestas. Dėl daugybės apgyvendinimo vietų, šurmuliuojančio naktinio gyvenimo ir gamtos geografijos, Batumis yra viena populiariausių atostogų vietų prie Juodosios jūros.
Laikotarpis nuo gegužės iki rugsėjo yra vienas geriausių aplankyti Batumį. Vasaros sezonu miestas tampa daug gyvesnis. Ypač daug lankytojų sulaukia pajūrio restoranai ir viešbučiai. Vasara taip pat puikus metas išplaukti į jūrą dėl šilto ir vidutinio klimato. Kita vertus, rudenį į miestą gali atvykti lankytojai, norintys atostogauti ramiais mėnesiais. Pavasarį Batumyje itin populiarus gamtos turizmas. Jei važiuojate į Batumį žiemą, taip pat galite aplankyti Goderdzi slidinėjimo centrą.
Batumyje yra daug apgyvendinimo galimybių pagal kiekvieno biudžetą. Verslo tikslais ir labiau pakeliauti norintys lankytojai dažniausiai renkasi centre esančius viešbučius. O tie, kurie nori poilsio, renkasi tuos viešbučius, kurie yra prie jūros kranto ir tiesioginiu išėjimu į paplūdimį. Batumyje, taip pat labai dažnas variantas yra išsinuomoti apartamentus, lygiaverčius tos pačios kainų kategorijos viešbučiams. Ne paslaptis, kad Batumyje yra labai populiarūs kazino, tad čia rasite ir prabangių ir kurortinių viešbučių, kuriuose veikia azartiniai lošimai. Kai kurie iš jų yra „JRW Welmond Hotel & Casino“, „Hilton Batumi“, „Radisson Blu Hotel“ ir „Wyndham Batumi“.
Kad būtų lengviau išsirinkti, kur apsistoti Batumyje, išrinkome Jums geriausius viešbučius, atitinkančius kainos ir kokybės santykį.
Gruzinų virtuvė, paveikta Europos ir Artimųjų Rytų virtuvių, siūlo savo skonius su regioniniais skirtumais. Gruzinų maistą sudaro mėsa, pyragaičiai, kotletai, sūris ir daržovės. Receptuose naudojami tokie maisto produktai kaip graikiniai riešutai, granatai, svogūnai, česnakai, šviežios kalendros, pupelės, riešutai, baklažanai, špinatai ir slyvos. Dažnai vartojami vaisiai, tokie kaip persikai, slyvos, kriaušės, vynuogės ir citrusiniai vaisiai, gauti iš derlingos Gruzijos žemės. Be to, gruziniški vynai patraukia dėmesį savo unikaliu skoniu ir aromatu.
Batumio skaniausi patiekalai:
Batumio populiariausi restoranai: